ERÜKAÇAUM-ÖĞ'den 10 öğrenci ile proje çağrımıza cevap veren üniversite sınavna hazırlanan 19 öğrenci arasında bu süreçte akran desteği sağlamak amaçlı üniversite hayatına dair yapılan sohbetleri içeren bir sosyal sorumluluk projesidir.

PROJENİN AMACI;

Üniversite sınavına hazırlanan bir grup öğrenci ile (menteeler), merkezimizde gönüllülük esaslı çalışan farklı bölümlerde okuyan öğrenciler (mentörler) arasında sohbetler gerçekleştirerek, üniversiteye hazırlık sürecinde akran desteği sağlamaya çalışmaktır.Bu sohbetlerde;

• YKS hazırlık sürecindeki arkadaşlarmızın beklentileri,
  • Sınav kaygısı,
  • Sosyal yaşam, üniversitelerde yaşam
  • Bölümler hakkında bilgiler

gibi konuların konuşulmas planlanmıştır.

PROJE ADIMLARI:

İlk olarak üniversiteye hazırlanan öğrencilerin programdan beklentilerinin neler olduğunu öğrenmek amaçlı sorular hazırlayıp yönelttik.Daha sonra bu anket sonuçlarına göre bir program hazırlayıp mentörlerimizle paylaştık. Sonrasında ise eşleştirme yapılarak mentörlerimiz ve menteelerimizin görüşmeleri başlandı. 4 hafta süren görüşmeler ikişerli üçerli gruplar halinde 40 dk süre içerisinde gerçekleşti.

PROJENİN YÖNTEMİ:

Online platformlarda lise öğrencilerine önerilen uygulamalardan hangisi uygunsa üniversite okuyan öğrencilerine bildirip o uygulamalardan karşılıklı görüşme sağlanmıştır.

MENTÖRLERİMİZ:

• Vera Yıldız