Erciyes Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAÇAUM) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri kapsamında, Yazar Sevinç Çokum’un katıldığı söyleşi ve imza günü düzenlendi.

Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Yazar Sevinç Çokum’un yanı sıra; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhittin Kapanşahin, KAÇAUM Müdürü Prof. Dr. Asuman Gölgeli, Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Argunşah ve çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Argunşah, “Her yıl 8 Mart’ta kadın hakkı yoksunluğu hatırlanır ve hatırlatılır. Önemli olan 8 Mart Dünya Kadınları Günü’nde yapılan etkinliklerin bütün dünyada ve Türkiye’de farkındalık yaratması ve kadın hakkının insan hakkı olduğu bilincinin yerleşmesidir” dedi.
“Gözyaşı Çeşmesi: Kırım’da Son Düğün” adlı romanı hakkında bilgi veren Yazar Sevinç Çokum, “İnternette bir sitede okuyucularımdan biri ‘Hilal Görünce’ adlı romanımı okuduğunu ve romandan çok etkilenerek romanda anlatılan Kırım’da bulunan Gözyaşı Çeşmesini gidip gördüğünü söyledi. Bunun üzerine ‘Hilal Görünce’ adlı romanımı yalnız bırakmamak için Gözyaşı Çeşmesi: Kırım’da son düğün romanımı yazmaya karar verdim. Tarihî bir roman olduğu için öncelikle yoğun bir ön araştırma yaptım ve romanı hazırladım. Bu romanın kalıcı olacağına ve hiç unutulmayacağına inanıyorum ” diye konuştu.
Söyleşinin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Yazar Sevinç Çokum’a plaket ve kadınlar günü armağanı takdim etti.

Daha sonra KAÇAUM Müdürü Prof. Dr. Asuman Gölgeli, Yazar Sevinç Çokum’a teşekkür belgesi takdim ederken, Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Argunşah ise çiçek takdim etti.

Söyleşi imza töreni ve kokteyl ile son buldu.