Üniversitemiz İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini yürütmek üzere, 28.01.2019 tarihinden itibaren Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Betül AYCAN görevlendirilmiştir. Kendisini tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.

KAÇAUM YÖNETİM KURULU

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 1999 yılında mezun olduktan sonra akademik kariyerine memleketi Kayseri’de Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam eden Prof. Dr. Mükerrem Betül Yerer Aycan, Eczacılık Fakültesi’nin 2004 yılında kurulmasını takiben kariyerini Eczacılık Fakültesi’nin kurucu öğretim üyelerinden olmak üzere Eczacılık F. Farmakoloji Anabilim Dalı’nda sürdürmüştür. M. Betül Aycan kariyerinin ilk yıllarından itibaren birçok ulusal/uluslararası etkinliğe katılmış, kanserde hedeflenmiş tedaviler ve bireye özgü tedavi alanında gerçekleştirdiği çalışmalar nedeni ile uluslararası birçok kongreye konuşmacı olarak davet edilmiş, kongre başkanlığı, kongre düzenleme kurulu üyeliği yapmıştır. Doktora tezinin bir kısmını TÜBİTAK 2214 bursiyeri olarak İspanya’da Balearic Islands Üniversitesi’nde, doktora sonrası çalışmalarını ise TÜBİTAK 2219 bursiyeri olarak İsviçre Basel Üniversitesi’nde tamamlayan M. Betül Yerer Aycan, uluslararası TÜBİTAK 1011 proje yürütücülüğü yaptığı çalışma kapsamında Amerika Birleşik Devletleri Colorado Üniversitesi’nde bir süre görev yapmıştır. 6 yüksek lisans 8 doktora öğrencisi yetiştiren Aycan’ın,38’i BAP ve 10’uTÜBİTAKtarafından desteklenen projelerininürünü olarak 30’u SCI kapsamında taranan dergilerde olmak üzere birçok yayını, uluslararası kitap ve kitap bölümü bulunmaktadır. M. Betül Yerer Aycan’ın çalışmaları birçok ulusal/uluslararası burs ve ödül ile ödüllendirilmiştir. 2008-2016 yılları arasında Eczacılık Fakültesinin eğitim öğretimden sorumlu Dekan Yardımcısı olarak görev yapan M. Betül Yerer Aycan’ın akreditasyon koordinatörü olarak fakültenin akredite olmasında önemli katkıları olmuştur. Birçok idari görevde yer alan Aycan, son olarak Erciyes Üniversitesi İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne müdür olarak görevlendirilmiştir.